Fotoğrafım
Bence tam söyleyecekken yuttuklarımızdır bizi mide fesatı yapan ..

21 Eylül 2010 Salı

Rüzgarın Kızı


“…Durduk yerde bir gün hayatını değiştirmek için bir fırsat verirler sana. Ve sen hayatında bir dönüm noktası aramaya başlarsın. Her gün böyle bir fırsat geçmez eline, bilirsin. Değerlendirmek için bir yol bulmaya çalışırsın. Bu yol gözlerini ne kadar kör etse de hayatından ne çok şeyi alıp götüreceğini bilsen de artık eskisi gibi hiçbir şeyden habersiz küçük kız olamayacağını bilsen de göze alırsın hepsini. İnandıkların uğruna, beklentilerin uğruna, hayallerinin uğruna savaşırsın.

Zordur hayat, zordur savaşmak. Çünkü hayallerin, inandıkların, sevdiklerin, değer verdiklerin vardır bir yanda. Diğer yanda uğruna yürünmeyi bekleyen yollar, aşılmayı bekleyen engeller, yoluna taş koyan gerçekler vardır. Şartlar vardır. Bilirsin. Hepimizin baş etmek zorunda olduğu hayat şartları… Yapabileceklerini sınırlayan şartlar. Bir gün durduk yerde onların hepsini aşmak istersin, arkanda bırakmak istersin. Bundan sonraki yaşamının nerede, nasıl, kimlerle, hangi baş belası şartlar altında olacağını belirlemek istersin. Çabaların bir sonuç versin istersin.

Deniz ne kadar dalgalı olursa olsun ufak bir yelkenlide yol almaktır hayalin . Yıllarca hasretle baktığın ufuklara ve onların ardına gitmektir amacın. Belki de hayattan tek beklentin budur aslında. Çok da bir şey değil dersin kendi kendine. Ufak bir yelkenlide gidebildiğin kadar gitmek… Artık hayatını seni sınırlayan şartlar, imkânlar hatta bazen imkânsızlıkların olmadığı bir yere gitmektir tek hayalin. Evet, evet çok da bir şey değil aslında. Hayattan tek istediğin buysa eğer. Çok da büyük bir şey değil bir yelkenliye atlayıp ufuklara yol almak. Deniz ne kadar dalgalı olursa olsun, rüzgâr ne kadar yoluna engel koyarsa koysun.

Tam yola çıkacağın anda, hazırlıklar başladığında öyle durduk yere birden denizin ne çok dalgalı olduğunu görürsün. Ufak bir yelkenliyle yola çıkmanın ne zor olduğunu. O anda geride bıraktıkların aklına gelir. Bir öğüdün hayali kulaklarına dolar. Ne demişti baban?

“Rüzgar her zaman senin yelkenlerini doldurmaz. Bazen sen onu arkana alıp gitmeyi bilmelisin.”

Rüzgarı da arkana alıp git rüzgarın kızı. Aslında bir yelkenliye bile ihtiyacın yok biliyorsun.

O kocaman yüreğine doldur rüzgarını. Git istediğin yere.
Rüzgarın bir kitabın sayfalarını çevirdiği gibi. Rüzgarınla yeni sayfalar aç kendine…”



Mide Fesatı ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder